Σύγχρονα Υλικά Στέγης – Τ. +30 23510 20650

Σύγχρονα Υλικά Στέγης – Τ. +30 23510 20650

Φωτοσωλήνες

Φωτοσωλήνες

ΦΩΤΟΣΩΛΗΝΕΣ /ΗΛΙΟΣΩΛΗΝΕΣ Solarspot®

Η χρήση φωτοσωλήνων αποτελεί μία νέα τεχνολογία για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων που προκύπτουν από την έλλειψη φυσικού φωτισμού, σε χώρους κατοικιών και κυρίως σε βιομηχανικά κτίρια, η οποία συμβαδίζει απόλυτα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και των παθητικών κτιρίων. Οι φωτοσωλήνες επιτρέπουν το φυσικό φωτισμό σκοτεινών δωματίων, βιομηχανικών χώρων και υπογείων, εξοικονομώντας ηλεκτρική ενέργεια και χωρίς να μεταφέρουν καθόλου θερμότητα στο εσωτερικό.

Βασικά μέρη φωτοσωλήνων

Θόλος Solarspot®
O θόλος Solarspot®είναι φτιαγμένος από ανθεκτικό, κρυστάλλινα καθαρό ακρυλικό (plexiglass), που εξασφαλίζει τη μέγιστη μεταφορά φωτός. Η μοναδική γεωμετρία του θόλου μεγιστοποιεί την ποσότητα του εισερχόμενου φωτός, παρέχοντας παράλληλα μία επιφάνεια χωρίς ανάγκη συντήρησης και καθαρισμού. Η τεχνολογία κατασκευής του ελαχιστοποιεί την επιφάνειά του, με αποτέλεσμα την αποφυγή των ‘ηλιακών αναπηδήσεων’ (πολύτιμο φως που χάνεται μέσω ανακλάσης στην επιφάνεια του θόλου).Κάτοπτρο RIR®

Μοναδικού σχεδιασμού και κατοχυρωμένο με διεθνή πατέντα το κάτοπτρο RIR® Light Funnel χρησιμοποιεί τεχνολογία πρίσματος για να επηρεάσει την πορεία του φωτός προς το εσωτερικό του φωτοσωλήνα. Ο υπέρλεπτος αυτός πρισματικός φακός τύπου Fresnel σε συνδυασμό με τον κρυστάλλινα διάφανο θόλο, διαθλά τις χαμηλές ακτίνες του ήλιου κατευθείαν στο εσωτερικό αντί να τις αφήσει να περάσουν από την άλλη μεριά του θόλου. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος τις πρωινές και απογευματινές ώρες όταν ο ήλιος είναι σε χαμηλή κλίση καθώς και σε μέρες με συννεφιά όπου υπάρχει διάχυτο φως στην ατμόσφαιρα.

Σωλήνας μεταφοράς φυσικού φωτισμού VEGALUX®
Ο φωτοσωλήνας VEGALUX® είναι ένα προϊόν προηγμένης τεχνολογίας, ο οποίος κατασκευάζεται από φύλλα ανοδιωμένου αλουμινίου. Εσωτερικά είναι επικαλυμμένος με το ανακλαστικό φιλμ DF2000MA της 3Μ, το πιο ανακλαστικό υλικό για χρήση σε φωτοσωλήνες. Με ανακλαστικότητα 99.7%, καμμία άλλη τεχνολογία δεν μεταδίδει τόσο φως. Χάρη στη μοναδική του τεχνολογία, το ποσοστό ενέργειας που χάνει σε κάθε ανάκλαση είναι μόνο 0.3%, καθιστώντας τον έτσι τον πιο αποδοτικό φωτοσωλήνα.

Διαχύτης SOLARSPOT®
Ο πρισματικός διαχύτης SOLARSPOT® διανέμει ομοιόμορφα το φως του φωτοσωλήνα. Σχεδιασμένος να εξασφαλίζει τη μέγιστη θερμική απόδοση, διατηρώντας τις θερμοκρασίες του χώρου μας καλοκαίρι και χειμώνα. Με προστασία από τη UVακτινοβολία για να παραμένουν αναλλοίωτα τα χρώματα και τα αντικείμενα σε κάθε χώρο, οικιακό και επαγγελματικό. Στα κιτ φωτοσωλήνα για οικιακή χρήση ο διαχύτης συνοδεύεται με διακοσμητικό δαχτυλίδι οροφής.

Βιοκλιματικός σχεδιασμός

Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός αφορά το σχεδιασμό κτιρίων και χώρων (εσωτερικών και εξωτερικών – υπαίθριων) με βάση το τοπικό κλίμα, με σκοπό την εξασφάλιση συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και άλλες περιβαλλοντικές πηγές, αλλά και τα φυσικά φαινόμενα του κλίματος. Βασικά στοιχεία του βιοκλιματικού σχεδιασμού κτιρίων, αποτελούν τα παθητικά συστήματα που λειτουργούν χωρίς μηχανολογικά εξαρτήματα ή πρόσθετη παροχή ενέργειας όπως ακριβώς και οι φωτοσωλήνες οι οποίοι με φυσικό τρόπο φωτίζουν τα κτίρια.

Εφαρμογές φωτοσωλήνων

Οι φωτοσωλήνες μπορούν να εγκατασταθούν σε νέες ή ακόμη και υφιστάμενες κατασκευές χωρίς να απαιτούν την ύπαρξη ιδιαίτερης υποδομής.

Σε βιομηχανικούς χώρους
Είναι γνωστό ότι η χρήση διαφώτιστων πάνελς οροφής δεν εντείνει τον φυσικό φωτισμό που κρίνεται απαραίτητος στους εργασιακούς τουλάχιστον χώρους ενώ ταυτόχρονα αυξάνει υπερβολικά την θερμοκρασία στο εσωτερικό. Οι φωτοσωλήνες Solarspot® επιτρέπουν την εξασφάλιση «ιδανικών» συνθηκών φωτισμού με αποτέλεσμα την δημιουργία αισθήματος ευεξίας και την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Επιπλέον, με κατάλληλη μελέτη φυσικού φωτισμού μπορεί να περιοριστεί η χρήση ηλεκτρικών συστημάτων φωτισμού μόνο στις βραδινές ώρες. Τέλος,το γεγονός ότι οι φωτοσωλήνες μεταφέρουν μόνο το ορατό φως και όχι τις υπέρυθρες ή τις υπεριώδεις ακτίνες που θερμαίνουν τους εσωτερικούς χώρους, σημαίνει σαφώς περιορισμένη χρήση των συστημάτων κλιματισμού και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε χώρους κατοικιών-γραφείων

Οι σοφίτες και κυρίως τα «τυφλά» δωμάτια είναι χώροι που βρίσκουν ευρεία εφαρμογή. Η μεταφορά του φωτός γίνεται είτε από την στέγη είτε από πλαϊνούς τοίχους, σύμφωνα πάντα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού των σύγχρονων κατοικιών. Έτσι, με απόλυτα φυσικό τρόπο φωτίζονται οι σκοτεινοί χώροι χωρίς την μεταφορά θερμότητας. Η δυνατότητα συνδυασμού του φωτοσωλήνα με εξαερισμό τον καθιστά την πιο εύκολη και πρακτική λύση για τα «τυφλά»μπάνια.

Σε υπόγεια

Οι αυξανόμενες ανάγκες σε βιώσιμους χώρους μετατρέπουν συχνά τα υπόγεια των σπιτιών σε κατοικήσιμα. Η δυνατότητα φυσικού φωτισμού στα υπόγεια είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένη. Οι φωτοσωλήνες φέρνουν εύκολα το φως στο εσωτερικό των υπόγειων χώρων και σε αντίθεση με τη λύση της ειδικής κατασκευής cour anglais τοποθετούνται εύκολα και άμεσα χωρίς επεμβάσειςείωση

Πλεονεκτήματα φωτοσωλήνων /ηλιοσωλήνων Solarspot®

  • Αύξηση της παραγωγικότητας. Το φυσικό ηλιακό φως, γνώριμο στην όραση, παρέχεται ομοιόμορφα στο χώρο,δημιουργεί αίσθημα ευεξίας, δεν προκαλεί κόπωση στα μάτια και πονοκεφάλους όπως με την πολύωρη έκθεση στο τεχνητό φως.
  • Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι φωτοσωλήνες/ηλιοσωλήνες παραμένουν αποδοτικοί από τις πρωινές ως τις απογευματινές ώρες, ανάλογα με την ηλιοφάνεια.100% εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Μηδαμινή μεταφορά θερμότητας στο εσωτερικό. Το σύστημα του φυσικού φωτισμού με φωτοσωλήνες εκμεταλλεύεται το φως που προέρχεται μόνο από το ορατό μέρος του φάσματος. Αυτό σημαίνει, ότι παράλληλα με το φως δεν μεταφέρονται στο εσωτερικό η υπεριώδης και η υπέρυθρη ακτινοβολία και κυρίως η θερμότητα.Επιλύονται έτσι τα σημαντικά προβλήματα υπερθέρμανσης που προκύπτουν από τη χρήση άλλων συστημάτων φυσικού φωτισμού όπως διαφώτιστα πάνελ, παράθυρα, κουπόλες κλπ.
  • Εύκολη εγκατάσταση .Η μεγάλη γκάμα στεγανώσεων διευκολύνει την εγκατάσταση των φωτοσωλήνων/ ηλιοσωλήνων σε κάθε είδους κατασκευή, στέγη, τοίχο, υπόγειο κλπ.
  • Φιλικότητα προς το περιβάλλον. Ακολουθούν τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και δεν αφήνουν βλαβερά κατάλοιπα που μολύνουν το περιβάλλον σε αντίθεση με τον υδράργυρο π.χ των λαμπών φθορισμού.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής. Η υψηλή ποιότητα των υλικών του φωτοσωλήνα Solarspot® αλλά και η ποιότητα εγκατάστασης της εταιρείας TSIALOS εγγυώνται μακρόχρονη και απροβλημάτιστη λειτουργία για πάρα πολλά χρόνια.
  • Μηδενικό κόστος λειτουργίας και συντήρησης
  • Διαθέτοντας ολοκληρωμένο δίκτυο διανομής σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο η Tsialos αναλαμβάνει και την εφαρμογή-τοποθέτηση των φωτοσωλήνων διαμέσου πρότυπων συνεργείων-τεχνιτών, κατόπιν μελέτης.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors