Σύγχρονα Υλικά Στέγης – Τ. +30 23510 20650

Σύγχρονα Υλικά Στέγης – Τ. +30 23510 20650

Αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο στο εσωτερικό του σπιτιού

Αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο στο εσωτερικό του σπιτιού

Το καλοκαίρι είναι η πολυαναμενόμενη εποχή των διακοπών με τις ηλιόλουστες ζεστές ημέρες που απολαμβάνουμε το φως του ήλιου στις παραλίες στα βουνά ή στον κήπο μας. Πάντα όμως αναζητούμε και στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι μας σε ένα σκιερό και δροσερό περιβάλλον. Επειδή τα δωμάτια με υπερβολική θερμότητα δεν ευνοούν την αποτελεσματική ανάπαυση, τα αξεσουάρ ηλιοπροστασίας παραθύρων FAKRO είναι εδώ για να σας βοηθήσουν.

 Κατά την έρευνα αγοράς θα συναντήσετε ένα ευρύ φάσμα από αξεσουάρ για παράθυρα στέγης, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει όλα τα είδη από κουρτινάκια που προσφέρουν διάφορα σχέδια, χρώματα και τρόπους σκίασης, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει σκίαστρα με διάτρητο πανί και ρολά αλουμινίου.

Ποιο από αυτά τα αξεσουάρ εξασφαλίζει την αποτελεσματικότερη προστασία του εσωτερικού χώρου της σοφίτας τις καλοκαιρινές περιόδους;

Η χρήση εξωτερικών αξεσουάρ ηλιοπροστασίας εξασφαλίζει την αποτελεσματικότερη προστασία κατά της υπερθέρμανσης του δωματίου.
Η κύρια χρήση των εσωτερικών αξεσουάρ είναι η ενίσχυση του εσωτερικού σχεδιασμού και η ρύθμιση της ποσότητας του φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο.

Παρακάτω θα δείτε μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με την ανάλυση της αποτελεσματικότητας έναντι της υπερθέρμανσης του δωματίου μέσω διαφορετικών αξεσουάρ αντηλιακής προστασίας που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της FAKRO.
Το πρώτο στάδιο της ανάλυσης συνίσταται στην κατασκευή 10 πανομοιότυπων ερευνητικών αιθουσών με την ίδια έκθεση στο ηλιακό φως. Η θερμοκρασία σε κάθε ένα από αυτά μετρήθηκε σε διάφορα σημεία ακριβώς ένα μέτρο πάνω από το δάπεδο. Οι δοκιμές διεξήχθησαν με τα παράθυρα κλειστά και εξοπλισμένα με διάφορα αξεσουάρ. Η θερμική ακτινοβολία που διέρχεται από το τζάμι απορροφάται από τα εσωτερικά αξεσουάρ και έτσι η θερμότητα ακτινοβολεί στο εσωτερικό με τη μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας μεγάλου κύματος που δεν μεταδίδεται μέσω του γυαλιού πίσω προς τα έξω. Αυτό οδηγεί σε ανεπιθύμητη υπερθέρμανση, ιδιαίτερα σε στέγες με νότιο προσανατολισμό κατά τη διάρκεια ζεστών, καλοκαιρινών ημερών.
Τα εξωτερικά εξαρτήματα απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία πριν φτάσει στο τζάμι και εκπέμπουν τη θερμότητα στο εξωτερικό του δωματίου, εξασφαλίζοντας έτσι μια εσωτερική θερμοκρασία χαμηλότερη κατά περίπου 10οC.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσιάστηκαν καταδεικνύουν σαφώς ότι τα εξωτερικά αξεσουάρ (σκίαστρα με διάτρητο πανί AMZ και ρολά αλουμινίου ARZ) είναι η βέλτιστη προστασία από την κουραστική θερμότητα στις ηλιόλουστες μέρες.

Τα εσωτερικά αξεσουάρ, ωστόσο, εξυπηρετούν αυτή τη λειτουργία μόνο σε περιορισμένο βαθμό, και το κύριο καθήκον τους είναι να ενισχύσουν τον εσωτερικό σχεδιασμό και να ρυθμίζουν την ποσότητα φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο.

 

Η διεξαχθείσα έρευνα της FAKRO δείχνει ότι τα παράθυρα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με εξωτερικά αξεσουάρ, όπως τα AMZ και ARZ (χειροκίνητα ή ηλεκτρικά σε διάφορες εκδόσεις), προκειμένου να προστατεύουν αποτελεσματικά το δωμάτιο από την υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας.

Λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα της θερμικής προστασίας, την τιμή αγοράς και την ευκολία εγκατάστασης, καλύτερη λύση είναι το εξωτερικό σκίαστρο με διάτρητο πανί AMZ FAKRO το οποίο προσφέρει έως και 8 φορές πιο αποτελεσματική προστασία από την υπερθέρμανση του δωματίου σε σύγκριση με τα εσωτερικά αξεσουάρ. Επίσης βελτιώνει τον συντελεστή μεταφοράς θερμότητας Uw και μειώνει την απώλεια θερμότητας στις κρύες μέρες, ενώ επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή του φυσικού φωτός και της θέας προς τα έξω, προστατεύοντας το εσωτερικό του σπιτιού σας από ανεπιθύμητα βλέμματα και εξασφαλίζει μια αίσθηση ιδιωτικότητας.

 

Η καλύτερη λύση είναι να εξοπλίσετε τα παράθυρα σας τόσο με εξωτερικά όσο και με εσωτερικά αξεσουάρ (το ένα δεν αναιρεί το άλλο). Με τα εξωτερικά αξεσουάρ ηλιοπροστασίας θα έχετε βέλτιστη προστασία από την υπερθέρμανση στο εσωτερικό, ενώ με τα εσωτερικά αξεσουάρ θα ενισχύσετε την εσωτερική διακόσμηση και θα μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση του φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο κάθε στιγμή της ημέρας, ακόμη και το βράδυ.

Η FAKRO παρέχει μία μεγάλη γκάμα εσωτερικών και εξωτερικών αξεσουάρ ηλιοπροστασίας τα οποία μπορείτε να χειριστείτε χειροκίνητα, ηλεκτρικά με διακόπτη ή τηλεχειριστήριο, καθώς και σε εκδόσεις wifi, solar και smarthome.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors