Σύγχρονα Υλικά Στέγης – Τ. +30 23510 20650

Σύγχρονα Υλικά Στέγης – Τ. +30 23510 20650

Τοποθέτηση παραθύρου σε πάνελ οροφής (VIDEO)

Τοποθέτηση παραθύρου σε πάνελ οροφής (VIDEO)

Η χρήση των πάνελ οροφής (πάνελ σάντουιτς) είναι πολύ διαδεδομένη σε βιομηχανικά και επαγγελματικά κτίρια. Πολλές φορές υπάρχει η ανάγκη για τοποθέτηση παραθύρων στέγης FAKRO σε κάποιους χώρους, κυρίως γραφείων, για φυσικό φωτισμό και εξαερισμό. Η τοποθέτηση δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη στεγάνωση ή άλλο αξεσουάρ, αλλά γίνεται με μία κλασσική στεγάνωση τύπου EZV ή EHN, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες τοποθέτησης στο παραπάνω βίντεο.

Αυτό είναι σχετικά εύκολο όταν το προφίλ του πάνελ είναι τραπεζοειδές γιατί εκτός από τις νευρώσεις το υπόλοιπο είναι επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί η τοποθέτηση της στεγάνωσης να γίνει και εξωτερικά του πάνελ επιτυγχάνοντας στεγανοποίηση με τη χρήση ποιοτικών σφραγιστικών υλικών.


Το πρόβλημα είναι κυρίως στα πάνελ οροφής με σχέδιο κεραμιδιού (πχ. πάνελ οροφής ρωμαϊκό), στα οποία οι καμπύλες επιφάνειες του προφίλ, καθιστούν αδύνατη την εξωτερική τοποθέτηση της στεγάνωσης. Σε αυτή την περίπτωση, το παράθυρο με τη στεγάνωσή του πρέπει να τοποθετηθούν με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αποκολλώντας το επάνω φύλλο του πάνελ από το μονωτικό υλικό για να μπορέσει η στεγάνωση να συρταρώσει κάτω από το φύλλο.
Σε κάθε περίπτωση ανάλογα με τις διαστάσεις του παραθύρου και το προφίλ του πάνελ που έχουμε υπάρχει η περίπτωση να υπάρχουν κενά στο επάνω μέρος ή στα πλαϊνά του παραθύρου τα οποία θα πρέπει να στεγανοποιηθούν προσεκτικά με κάποια στεγνωτική ταινία στέγης.

Τοποθέτηση παραθύρου στέγης FAKRO με στεγάνωση ΕΗΝ, σε στέγη με πάνελ οροφής πολυουρεθάνης ρωμαϊκού τύπου

Τοποθέτηση παραθύρου στέγης FTP Z-Wave με στεγάνωση ΕΗΝ σε στέγη με πάνελ οροφής πολυουρεθάνης με κυματοειδές προφίλ.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors