Σύγχρονα Υλικά Στέγης – Τ. +30 23510 20650

Σύγχρονα Υλικά Στέγης – Τ. +30 23510 20650

Πρόσβαση σε κάθε στέγη με προϊόντα Fakro

Πρόσβαση σε κάθε στέγη με προϊόντα Fakro

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, σε κάθε κτίριο θα πρέπει να παρέχεται μία ασφαλής πρόσβαση στη στέγη.

Η εταιρεία Fakro προσφέρει προϊόντα ειδικά διαμορφωμένα τόσο για κεκλιμένες όσο και σε επίπεδες στέγες-ταράτσες, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως ασφαλής έξοδος σε κάθε μία από αυτές.

Κεκλιμένες στέγες

Τυποποιημένοι φεγγίτες για μη κατοικήσιμες στέγες

Οι φεγγίτες στέγης (WLI, WG_) επιτρέπουν τη γρήγορη, εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στην κεραμοσκεπή για την εκτέλεση εργασιών καθαρισμού, εγκατάστασης ή συντήρησης, της καμινάδας, της κεραίας, των υδρορροών, των ηλιακών συλλεκτών, των φωτοβολταϊκών κ.ά. Επιπλέον προσφέρουν φωτισμό και αερισμό της στέγης. Προορίζονται για εγκατάσταση σε μη κατοικήσιμες στέγες όπου η εσωτερική θερμοκρασία είναι παρόμοια με την εξωτερική θερμοκρασία. Είναι απόλυτα στεγανοί για τοποθέτηση σε κλίσεις από 15o και πάνω.

 

Χάρη στο σχεδιασμό του, ο φεγγίτης WLI μπορεί να τοποθετηθεί ανοίγοντας στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά. Κατασκευασμένος από ξύλο πεύκου, πωλείται σε σετ με την περιμετρική στεγάνωση που του επιτρέπει να εγκατασταθεί σε στέγες με οποιοδήποτε τύπο κεραμιδιών. Επιπλέον, η καταπακτή με διαστάσεις 86cm x 87cm πληροί τις απαιτήσεις που επιβάλλονται από τους διάφορους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την απαιτούμενη ελάχιστη διάσταση ασφαλούς πρόσβασης στη στέγη.

Ο φεγγίτης WG_ διαθέτει το ανοιγόμενο πλαίσιο κατασκευασμένο από ξύλο πεύκου, και εξοπλισμένο με μονό σκληρυμένο γυαλί (WGT) ή σκληρυμένο διπλό υαλοπίνακα (WGI). Όπως και η καταπακτή WLI, παρέχεται πλήρως συναρμολογημένος με την περιμετρική στεγάνωση που επιτρέπει την εύκολη και στεγανή τοποθέτηση σε στέγες με κάθε τύπο κεραμιδιών.

Επιπλέον, ο φεγγίτης WGI είναι εξοπλισμένος με αμορτισέρ αερίου για εύκολο άνοιγμα και κλείσιμο, αλλά και σταθερή συγκράτηση του φεγγίτη στην όρθια θέση.

Φεγγίτης FAKRO

Παράθυρο εξόδου για κατοικήσιμες σοφίτες
Τα θερμομονωμένα παράθυρα εξόδου FW και PW είναι ένας συνδυασμός παραθύρου στέγης με καταπακτή. Η χρήση των ίδιων υαλοπινάκων όπως στα παράθυρα στέγης επιτρέπει την εγκατάστασή τους σε θερμαινόμενους οικιακούς χώρους. Η λύση αυτή επιτρέπει τον ταυτόχρονο φωτισμό των δωματίων διατηρώντας παράλληλα πολύ καλές θερμομονωτικές παραμέτρους και μια άνετη και ασφαλή έξοδο στην στέγη, π.χ. για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών συντήρηση. 
Το παράθυρο διατίθεται σε δύο εκδόσεις: άνοιγμα FWL, PWL στην αριστερή πλευρά και άνοιγμα FWR, PWR στη δεξιά πλευρά. Το παράθυρο τύπου FW είναι κατασκευασμένο από εκλεκτής ποιότητας ξύλο πεύκου σε φυσικό χρώμα, ενώ το παράθυρο τύπου PW είναι κατασκευασμένο από PVC σε λευκό χρώμα.

Ασφαλής επικοινωνία

Κατά την παροχή ασφαλούς πρόσβασης σε μια στέγη, θα πρέπει πάντα να θυμάστε την ασφαλή επικοινωνία, η οποία είναι δύσκολη στις κεκλιμένες στέγες ειδικά για άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με την πρόσβαση σε επιφάνειες με κλίση. Η σχάρα στέγης ή σκαλοπάτι στέγης, τοποθετείται ακριβώς κάτω από τον φεγγίτη ή το παράθυρο εξόδου και επιτρέπει την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στην επιφάνεια της στέγης από το εσωτερικό του κτιρίου, εξασφαλίζοντας άνετη επικοινωνία για κάθε άτομο που θα εργαστεί στη στέγη, π.χ. καπνοδοχοκαθαριστής, εγκαταστάτης, συντηρητής. Χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους τύπους κεραμιδιών στέγης ανεξάρτητα από το σχήμα και τον τύπο τους.

Επίπεδες στέγες- ταράτσες

Θερμομονωτικά παράθυρα πρόσβασης για ταράτσες

Τα παράθυρα πρόσβασης DR_ είναι ένας συνδυασμός παραθύρου ταράτσας και ανθρωποθυρίδας. Εκτός από τη λειτουργία φωτισμού και εξαερισμού, έχουν ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό χρησιμότητας, το οποίο είναι μια εύκολη και ασφαλής έξοδος στην ταράτσα ή στο δώμα του κτιρίου. Οι ειδικοί μεντεσέδες που χρησιμοποιούνται σε όλες τις ανθρωποθυρίδες FAKRO και το λειτουργικό σύστημα ανοίγματος επιτρέπουν το εύκολο άνοιγμα του φύλλου έως και 80°. Τα ελατήρια αερίου διευκολύνουν τη λειτουργία του φύλλου και το διατηρούν σταθερά στην ανοιχτή θέση, προστατεύοντας από τυχαίο κλείσιμο. Το παράθυρο διατίθεται σε ποικιλία τυποποιημένων διαστάσεων, σε δύο εκδόσεις: παράθυρο πρόσβασης DRC με θόλο από ανθεκτικό πολυκαρμπονικό και επίπεδο παράθυρο πρόσβασης DRF χωρίς θόλο.

 

Θερμομονωτική καταπακτή για ταράτσες

Η καταπακτή DRL είναι μια καινοτόμος λύση που επιτρέπει την άνετη και ασφαλή πρόσβαση σε κάθε επίπεδη οροφή. Ο σχεδιασμός και οι διαστάσεις της καταπακτής DRL επιτρέπουν τη σύνδεσή της με σκάλες σοφίτας, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη λύση για πρόσβαση σε επίπεδη οροφή. Η δομή της καταπακτής βασίζεται σε προφίλ PVC πολλαπλών θαλάμων. Σε αντίθεση με τα παράθυρα πρόσβασης (DRC,DRF), η καταπακτή πρόσβασης DRL δεν διαθέτει υαλοπίνακα. Το ανοιγόμενο φύλλο είναι γεμισμένο με ένα πάνελ σάντουιτς, χάρη στο οποίο επιτυγχάνονται εξαιρετικές παράμετροι θερμομόνωσης της καταπακτής Uw= 0.67 W/m2K, όπως και άριστη ηχομόνωση Rw = 30 (0; -2) dB. Ολόκληρη η καταπακτή καλύπτεται εξωτερικά με φύλλο αλουμινίου. Το εύκολο άνοιγμα της καταπακτής σε γωνία 60° είναι δυνατό χάρη στη χρήση ελατηρίων αερίου.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors